Afslag Blog

Blog

Ik hoor je. Ik snap je. Ik voel je.

Ik hoor je. Ik snap je. Ik voel je.

‘Nou, iedereen is de dupe van zijn keuze. Hij, de kinderen, ikzelf. Als hij dit echt doorzet, zie ik het allemaal niet meer zitten en is mijn toekomst verpest.’ Pijn. Heel veel pijn. Ik hoorde het, ik voelde het en het kwam in elke zin die ze uitsprak naar voren. Zij...

Thuis, al-le-maal thuis!

Thuis, al-le-maal thuis!

De kinderen zijn thuis, jij bent thuis en eigenlijk willen ze graag vermaakt worden, aandacht krijgen. Het is voor niemand vakantie, kinderen krijgen thuisonderwijs, jij wil thuiswerken, maar HOE doe je dat als iedereen wat van je wil? Voor ouders samen is dit al een...

Mam, ik vind het niet leuk dat je soms kritiek op papa hebt!

Mam, ik vind het niet leuk dat je soms kritiek op papa hebt!

Mam, ik vind het niet leuk dat je soms kritiek op papa hebt! Dit was wat mijn dochter een poosje geleden tegen mij zei. Ik, die nooit slecht praat over haar vader tegen de kinderen, die hem het beste wenst. Ik kan je zeggen, het kwam even binnen. Confrontatie met...

Oh dennenboom, oh dennenboom, wat hijgt die Kerst toch in mijn nek..

Oh dennenboom, oh dennenboom, wat hijgt die Kerst toch in mijn nek..

December, dé maand van vieringen. Sinterklaas, Kerst, Oudjaarsavond, Nieuwjaarsdag, wellicht nog wat verjaardagen tussendoor, het kan niet op. De een kijkt uit naar deze maand, kan niet wachten met het kopen van de cadeaus, het opzetten van de kerstboom en het plannen...

De scheiding is erdoor, alles geregeld. En nu?

De scheiding is erdoor, alles geregeld. En nu?

Tijdens een scheiding of relatiebreuk kunnen de gemoederen hoog op lopen. De emotionele achtbaan, het geregel, misschien een partij die eigenlijk helemaal niet uit elkaar wil maar dat tocht heeft moeten accepteren. Het is een heftige tijd waarin je ook nog eens...

De verbinding tussen scheiding en rouw

De verbinding tussen scheiding en rouw

‘In voor- en tegenspoed. Totdat de dood ons scheidt’. Vaker dan eens werd en wordt dit gebruikt bij het sluiten van een huwelijk. Tegenwoordig zie je tal van andere zinnen op een huwelijk, maar veelal geldt de gedachte: dit doen we voor altijd. De verwachtingen zijn...

Wat er ook gebeurt, je blijft voor altijd de ouders

Wat er ook gebeurt, je blijft voor altijd de ouders

Het leven. Een ding is zeker, het gaat vaak nooit zo als bedacht. Verrassingen komen op je pad, kansen, teleurstellingen, verdriet, uitdagingen en onzekerheid. Het leven laat zich niet zomaar leiden, sommige dingen overkomen je. En zo kan ook een echtscheiding of...

Kernvisiecoach

  • Ik leer kinderen anders leren zodat ze dit levenslang kunnen toepassen.
  • Samen met de kinderen en ouders ontdek ik de gebruiksaanwijzing van het kind op leer- en denkniveau zodat het leren gemakkelijker wordt!

LEES MEER 

Leerkrachtcoaching

  • Werkgeluk straalt over op de leerlingen, een blije leerkracht is blije kinderen!
  • Denkvraag: geven we les vanuit gewoonte/ingesleten patronen? Of stemmen we het of op de groep en de leerlingen?

LEES MEER

ZZP-Leerkracht

  • Ik maak snel verbinding met leerlingen en speel in op hun belevingswereld.
  • Een groep bestaat uit kinderen, unieke kinderen, mijn plezier zit in het zien van ieder individu.

LEES MEER

Ik leer kinderen anders leren, zodat ze dit levenslang kunnen toepassen

Contact

Linkedin

Let’s connect

Bel mij

06-52386201

Mail mij

joyce@afslagbloei.nl