Werkwijze

Werkwijze

Afslag Bloei in het belang van het kind klassenfoto

Kernvisiecoach

Heeft je kind leerproblemen als bijvoorbeeld: moeite met automatiseren, de tafels, spellingsregels, dyslectie, ADD of… Is je kind in de klas snel afgeleid en wijt de school dit aan concentratieproblemen en moeite met focus? Gaat je kind met tegenzin naar school, wordt hij/zij snel boos als het niet lukt of ervaart je kind veel onzekerheid? Lees dan verder!
Ik werk met de Kernvisie methode en coach kinderen met schoolgerelateerde problemen en uitdagingen, concentratieproblemen en kinderen die onzekerheid ervaren op school. Ik leer kinderen op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte.
Vaak ligt de focus bij het opnieuw aanbieden van de lesstof in de hoop dat het de derde, vierde (of…) keer wel blijft hangen. Omdat dit vaak niet aansluit bij de leerstijl van het kind, zal het resultaat niet afdoende zijn. Het kind verliest hierdoor ook motivatie en kan stress ervaren op school.

Coaching voor gescheiden ouders

Tijdens een scheiding of relatiebreuk breekt er voor ouders een periode aan van veel geregel, een achtbaan aan emoties en lange to-do lijsten. Voor de ouders heeft een scheiding veel impact, maar voor de kinderen is dat ook zo. De periode van een scheiding, maar ook daarna (soms jaren!) kan tussen ex-partners heel onzeker voelen, soms zelfs explosief zijn.
Het opstellen of uitvoeren van een ouderschapsplan lijkt een onmogelijke opgave en de conflicten nemen meer dan eens de overhand. Kinderen worden regelmatig tussen de ouders gezet en dat is niet bevorderlijk voor hun verwerking, ontwikkeling en persoonlijke groei.

Coaching-voor-gescheiden-ouders-afslag-bloei

Ouders

In ieder gezin dat bestaat uit meerdere personen als 1 of 2 ouders en 1 of een aantal kinderen zijn wel eens strubbelingen. Kinderen doorlopen diverse fases tijdens hun opgroeien en als ouder zijnde blijft dat opnieuw leren, schakelen, soms tot 20 tellen en dat alles ook combineren met je werk en/of je relatie/huwelijk. Het kost aandacht en moeite om alle ballen hoog te houden en soms voelt het alsof ze allemaal op knappen staan en weet je je even geen raad. Hoe kan je nou het beste omgaan met je kind dat zeer explosief blijft reageren? Hoe kunnen jij en je partner het samen eens worden, want er lijkt alleen maar discussie te zijn. Hoe gaat dit gezin weer natuurlijk stromen, groeien en samen leven?

Schip-aanpak

Tijdens een scheiding of relatiebreuk breekt er voor ouders een periode aan van veel geregel, een achtbaan aan emoties en lange to-do lijsten.
Voor de ouders heeft een scheiding veel impact, maar voor de kinderen is dat ook zo. De periode van een scheiding, maar ook daarna (soms jaren!) kan tussen ex-partners heel onzeker voelen, soms zelfs explosief zijn.
Het opstellen of uitvoeren van een ouderschapsplan lijkt een onmogelijke opgave en de conflicten nemen meer dan eens de overhand. Kinderen worden regelmatig tussen de ouders gezet en dat is niet bevorderlijk voor hun verwerking, ontwikkeling en persoonlijke groei.
Ik werk met de SCHIP-aanpak, een stevige methodiek die ex-partners begeleidt in het juist afhechten van de relatie met als doel: respectvol ouderschap, een nieuwe verbinding als ouders. De kinderen verdienen dit!
De SCHIP-aanpak kent 5 fases: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

Coaching-voor-gescheiden-ouders-afslag-bloei

Afslag Blog