Leerkrachtcoaching

Leerkracht

Werkgeluk straalt over op de leerlingen, een blije leerkracht vergroot de kans op blije kinderen!

Toen leerkrachten de Pabo gingen doen hadden zij een beeld bij hun missie: lesgeven aan kinderen, ondersteunen in het groeien en bloeien van deze leerlingen.

In de realiteit als grotemensenbaan kan deze job door diverse factoren minder plezierig voelen dan bedacht en dat is zonde en onnodig!

Als het werkplezier vermindert vraag je je steeds meer af of dit wel je missie is, vind je het nog wel leuk? Kan je het wel goed genoeg? Is dit nu jouw droombaan?

Leerkrachtcoaching afslag bloei

Als het werkplezier vermindert vraag je je steeds meer af of dit wel je missie is, vind je het nog wel leuk? Kan je het wel goed genoeg? Is dit nu jouw droombaan?

Natuurlijk kan het zijn dat je een nieuwe interesses hebt qua werk of andere keuzes wil maken, maar ik zie vaak dat leerkrachten ook zo vastlopen dat dat de oorzaak is van minder werkgeluk. Vastlopers kunnen zijn: werkdruk, perfectionisme, minder plezier, burn-outklachten, lesgeven zien als een vast programma dat je afmaakt, differentiëren als teveel zien, vermoeidheid. Eenmaal vast in dat web, ervaar je dat je lesgeven minder optimaal gaat, je tegen de hele berg werk op ziet naast het lesgeven, dat je het gevoel hebt dat je de kinderen niet meer kan geven wat ze nodig hebben.

Denkvraag: geven we les vanuit gewoonte/ingesleten patronen? Of stemmen we het af op de groep en de leerlingen?

Mijn leerkrachtcoaching richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de leerkracht. We bekijken met observaties in de groep waar het schuurt, we bespreken de wensen, hoe zouden we het graag zien, ontdekken de sterke kanten van de leerkracht en doorlopen het hele werkveld van een leerkracht. Met als doel: een blije leerkracht die zichzelf kent, weet waar hij of zij goed in is, grenzen kan bewaken en aangeven en het belangrijkste: het plezier en succes weer terugvinden in het lesgeven!

Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Linkedin

Let’s connect

Bel mij

06-52386201

Mail mij

joyce@afslagbloei.nl