Coaching voor gescheiden ouders

SCHIP-aanpak

Lig jij in scheiding of ben je gescheiden? Heb je geen idee hoe je dit allemaal in harmonie moet gaan regelen met je (ex-)partner? Heb je kinderen en wil je niet dat ze erbij betrokken worden? Wil je op een positieve manier samen ouders blijven na een breuk? Loopt het contact met ex-partner stroef en wil je leren hoe jij daar zelf invloed op hebt? Is het ouderschapsplan al jaren klaar, maar lukt het uitvoeren ervan niet vanwege een vechtscheiding? Ik kan je hierin begeleiden!

Ben je bereid om samen hard te werken in het belang van jullie kinderen? Ik werk met de SCHIP-aanpak, dat is een traject waarin ouders samen werken aan een betere ouderrelatie na/tijdens een scheiding of relatiebreuk. Er is aandacht voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen. Het doel is ex-partners opnieuw met elkaar verbinden als ‘partners in ouderschap’. Want ouders blijf je voor altijd!

Vergoeding is soms mogelijk.

1 op 1

Lig je in scheiding of ben je gescheiden? Weet jij je nog geen raad met deze nieuw ontstane situatie? Wil je weer vertrouwen krijgen in een nieuw hoofdstuk? Tools hoe je om kan gaan met je (ex)partner? Een scheiding is veelal heftig, het is een drukke tijd met veel vragen, emoties en vaak ook frustraties. Ik begeleid je graag in dit nieuwe hoofdstuk, het wordt weer mooi en beter. Jij hebt invloed!

Kernvisiecoach

Ik coach kinderen bij schoolgerelateerde problemen en uitdagingen middels de Kernvisie methode.

Ik werk met de Kernvisie methode en leer kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte.

Vaak ligt de focus bij leerproblemen op het opnieuw aanbieden van de lesstof in de hoop dat het deze keer wel blijft hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn.

De Kernvisie methode maakt gebruik van de capaciteiten van kinderen, waardoor zij wél in staat zijn om te automatiseren. Van alfabet, woordbeelden en spellingsregels via tafels en rekensommen naar het leren van grote stukken tekst middels mindmapping.

Ik leer kinderen de techniek van de Kernvisie methode, zodat zij deze zelfs jaren later nog toe kunnen passen. Het gevolg? De kinderen hanteren een andere leerstrategie en realiseren daarmee grote verbeteringen in hun leerresultaten.

De Kernvisie methode is een kortdurend coachingstraject. Door middel van een intakegesprek wordt er gezamenlijk gekeken of de methodiek de gewenste effectiviteit gaat opleveren. Daarna volgen tussen de 8 en 10 coachingsessies, verdeeld over een periode van 6 à 9 maanden. De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Vergoeding is soms mogelijk.

Blog

 • Thuis, al-le-maal thuis!

  De kinderen zijn thuis, jij bent thuis en eigenlijk willen ze graag vermaakt worden, aandacht krijgen. Het is voor niemand vakantie, kinderen krijgen thuisonderwijs, jij wil thuiswerken, maar HOE doe je dat als iedereen wat van je wil? Voor ouders samen is dit al een uitdaging, laat staan voor een alleenstaande ouder. Hier wat tips:

  maart 19, 2020
 • Mam, ik vind het niet leuk dat je soms kritiek op papa hebt!

  Mam, ik vind het niet leuk dat je soms kritiek op papa hebt! Dit was wat mijn dochter een poosje geleden tegen mij zei. Ik, die nooit slecht praat over haar vader tegen de kinderen, die hem het beste wenst. Ik kan je zeggen, het kwam even binnen. Confrontatie met mezelf en een grapje dat

  januari 9, 2020
 • Oh dennenboom, oh dennenboom, wat hijgt die Kerst toch in mijn nek..

  December, dé maand van vieringen. Sinterklaas, Kerst, Oudjaarsavond, Nieuwjaarsdag, wellicht nog wat verjaardagen tussendoor, het kan niet op. De een kijkt uit naar deze maand, kan niet wachten met het kopen van de cadeaus, het opzetten van de kerstboom en het plannen van het kerstmenu. De ander is blij als alle verplichtingen weer voorbij zijn

  december 17, 2019
 • De scheiding is erdoor, alles geregeld. En nu?

  Tijdens een scheiding of relatiebreuk kunnen de gemoederen hoog op lopen. De emotionele achtbaan, het geregel, misschien een partij die eigenlijk helemaal niet uit elkaar wil maar dat tocht heeft moeten accepteren. Het is een heftige tijd waarin je ook nog eens belangrijke afspraken moet maken voor de toekomst. Nadat alles is afgerond, beide ouders

  november 25, 2019